HTML

Gondolataim a Világ dolgairól

Először konkrét témaáról szerettem volna írni, de ugy döntöttem írok inkább a gondolataimról.

Friss topikok

  • dir3c: Aszem erről beszélsz. diractheory.blogspot.com Bár a linken nem a kétréses kisérlet van leírva. ... (2009.10.25. 16:39) Valószínűség
  • Toma001: Csakhát sokan azt hiszik, hogy a génjeinkbe van a gyarlóság. Hogy az ember eleve rossznak születik... (2009.01.20. 23:54) Irányelv

Linkblog

Irányelv

2009.01.19. 23:54 Toma001

Egy olyan út közepén vagyunk most, ami nem visz el minket a célunkhoz. Egy adott korban eleve logikusnak tűnt az olyan erőforrások használata a technológiában, amelyek könnyen elérhetőek. Az akkori technológiai fejlettség és az emberi tudás még nem volt azon a szinten, és persze a környezeti körülmények sem követelték meg, hogy alternatív energiaforrásokat használjunk. Nagyon sok dologban a világ úgy működik, hogy van egy bizonyos dolog, ami funkcionalitását tekintve a legmegfelelőbb, de ha találunk egy nála jobbat és megbízhatóbbat, akkor lecseréljük arra. Ez sajnos a mai gazdaságban nem így működik. Még mindig a fosszilis energiákra épül a gazdaságunk jelentős hányada, pedig tisztában vagyunk vele, hogy ez sem nekünk sem a környezetünknek nem kifizetődő. Hogy fennálljon továbbra is ez a rendszer annak az olajcégek és a mögötte álló bankok az okai. Sokan azt hiszik, hogy nincs meg a kellő technológia arra, hogy lecseréljék a teljes hálózatot alternatív energiákra, pedig megvan. Csak egyes korporációknak ez nem érdeke. Ez kéne, hogy legyen a helyes útirány, a nap-, a szél-,az áramlat-,a geotermikus-erőművek alkalmazása. Elég lenne a Szahara 3%-át befedni napkollektorral, és Európa teljes áramellátása biztosítva lenne. A Nap egy óra alatt termel annyi energiát, ami egész évre elegendő lenne az egész világnak. Geotermikus energia pedig annyi van, hogy csak a könnyen elérhető része annyi, amely a mai fogyasztással számolva biztosítaná Földünk ellátását 2000 évre!!!

2 komment

Címkék: technológia energia geotermikus szahara útirány

A bejegyzés trackback címe:

https://tomagondolatai.blog.hu/api/trackback/id/tr41890017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borosta 2009.01.20. 21:19:21

Ugyan kinek lenne érdeke ha minden ingyen lenne, vagy legalábbis minden olcsó lenne? Beteg ez a világ most úgy ahogy van, alapjaiban kellene változtatni az emberiségnek, ez a jelenlegi gazdasági rendszer egyszerűen már nem működik, minden éppelméjü ember aki híreket olvas/néz látja hogy mekkora a baj.

Toma001 2009.01.20. 23:54:49

Csakhát sokan azt hiszik, hogy a génjeinkbe van a gyarlóság. Hogy az ember eleve rossznak születik, ahogy a kereszténység is arra tanít, hogy Ádám és Éva bűnbeesése miatt magunkba hordozzuk az eredendő bűnöt. Pedig ez nem igaz. A társadalom teszi olyanná az embert, amilyenné válik. A kizsákmányoló rendszer teszi az embert kizsákmányolóvá: Minden ember olyan, amilyen a környezete. Egy dzsungelben felnövő ember valószínű a dzsungel törvényeit fogja követni. ezért fontos a társadalom meggyőzése arról, hogy a rendszer tesz minket ilyenné, és ha nem változtatunk akkor, a rendszer tovább fejlődik, és mindinkább a rabjai leszünk.
süti beállítások módosítása