HTML

Gondolataim a Világ dolgairól

Először konkrét témaáról szerettem volna írni, de ugy döntöttem írok inkább a gondolataimról.

Friss topikok

  • dir3c: Aszem erről beszélsz. diractheory.blogspot.com Bár a linken nem a kétréses kisérlet van leírva. ... (2009.10.25. 16:39) Valószínűség
  • Toma001: Csakhát sokan azt hiszik, hogy a génjeinkbe van a gyarlóság. Hogy az ember eleve rossznak születik... (2009.01.20. 23:54) Irányelv

Linkblog

Meggyőzés

2009.01.19. 15:55 Toma001

Manapság egyre nehezebb meggyőzni az embereket egyes dolgokról. Ennek több oka is van. Talán a legegyszerűbb oka a tapasztalat, és az információkba vetett bizalmatlanság. Sajnos amióta teret hódított az internet, hatványozottan megnövekedett az az információhalmaz, amely eljut a laikus emberekhez. Persze ez mind szép és jó, csak ennek is megvan az árnyoldala. A hasznos és hiteles adatok mellett túl sok haszontalan és hiteltelen információhoz jut az ember. Minél több dologról tudja az ember elhinni azt, hogy egy bizonyos hírnek vagy bemutatónak nincs valóságalapja, annál inkább válik szkeptikussá. Egy ilyen folyamat révén könnyen át lehet esni a ló túloldalára, magyarán egy idő után már szinte semmit nem hisz el , amit olvas.

Ezenfelül van még több oka is ennek. A média szerepe egyre nagyobb abban, hogy bizonyos hatalmak olyanná formálják az emberek felfogását, amilyenre ők szeretnék. Egy olyan manipulatív programot "sulykolnak" belénk, egy olyan utat mutatva, hogy véletlenül se tudjunk rájönni bizonyos dolgokra, amik a háttérben történnek. Egy adott eseményre egyből megmondják, hogy mi miért történt, megmagyarázzák az eseményeket, és kevés az az ember aki időt fordít rá, hogy átgondolja a valódi okokat, érdekeket. Emellett egyre jobban beszűkül az emberek érdeklődési köre, az individualizmus egyre inkább teret hódít, ma már nehezen tud érvényesülni az olyan ember, aki a társadalomért próbál fellépni, és foglalkoztatja saját magán kívül az emberiség jövője is. De szerencsére vannak még ilyen emberek, és remélem ez a tábor egyre csak nőni fog!

Szólj hozzá!

Címkék: média információ érdeklődés meggyőzés

A bejegyzés trackback címe:

https://tomagondolatai.blog.hu/api/trackback/id/tr34888722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása